پرینت سه‌بعدی در صنعت اسباب‌بازی

در عصری که خلاقیت و شخصی‌سازی در اولویت قرار گرفته، چاپ سه‌بعدی دریچه‌ای نو را به جهان اسباب‌بازی‌ها گشوده است. تصور کنید کودکی جعبه اسباب‌بازی مورد علاقه‌اش را باز کند و با نسخه‌ای از یک ابرقهرمان روبه‌رو شود که چهره‌اش درست مثل خودش است یا پرینت سه‌بعدی یک قطعه‌کوچک، بتواند عروسک قدیمی را که مدت‌ها پیش شکسته، دوباره زنده کند. این‌ها دیگر صحنه‌هایی تخیلی نیستند؛ بلکه بخشی از واقعیت امروز صنعت اسباب‌بازی هستند که با قدرت فناوری چاپ سه‌بعدی شکل گرفته‌اند. 
در این نوشته، به بررسی مزایا و کاربردهای چاپ سه‌بعدی در صنعت اسباب‌بازی می‌پردازیم و نمونه‌های واقعی را معرفی می‌کنیم تا نشان دهیم چگونه فناوری پرینت سه‌بعدی می‌تواند صنعت اسباب‌بازی‌ را متحول کند.

1. مزیت‌های استفاده از پرینت سه‌بعدی نسبت به روش‌های سنتی تولید اسباب‌بازی

1.1 ساده‌سازی زنجیره تأمین با چاپ سه‌بعدی

چاپ سه‌بعدی با حذف نیاز به قالب‌های صنعتی و کاهش ملاحظات لجستیکی، می‌تواند هزینه‌های تولید را به‌طور چشمگیری کاهش دهد. تولیدکنندگان می‌توانند به‌جای سفارش تعداد زیادی قطعه و ذخیره‌سازی آن‌ها در انبار، در صورت تقاضا به‌صورت لحظه‌ای قطعات را چاپ کنند. این چاپ بر مبنای تقاضا (on demand)، از اتلاف مواد و انبارداری اضافی جلوگیری می‌کند و در نتیجه ضایعات و ردپای کربنی را به حداقل می‌رساند. همچنین، چاپ سه‌بعدی می‌تواند منجر به کاهش واردات اسباب‌بازی در کشورها شود زیرا تولیدات با تیراژ کوچک در سطح داخلی را ممکن می‌سازد.

2.1 افزایش سرعت نمونه‌سازی با چاپ سه‌بعدی

با چاپ سه‌بعدی سرعت فرآیند نمونه‌سازی به‌شدت افزایش می‌یابد. طراحان می‌توانند مدل اولیه (پروتوتایپ) اسباب‌بازی را در عرض چند ساعت چاپ کنند. سپس آن را بررسی و اصلاح نمایند و نسخه بهبودیافته را مجدداً چاپ کنند. به‌واسطه این فرآیند سریع و قابل تکرار، شرکت‌های تولید اسباب‌بازی می‌توانند با سرعت بیشتری ایده‌هایشان را به محصول تبدیل کنند؛ در حالیکه هزینه‌ها و ریسک توسعه محصول نیز به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

3.1 افزایش خلاقیت و شخصی‌سازی با پرینت سه‌بعدی

چاپ سه‌بعدی این قابلیت را فراهم کرده که اسباب‌بازی‌ها بر اساس سلیقه‌ کودک و متناسب با نیازهای خاص او طراحی شوند. این امر، منجر به شکل‌گیری محصولات یکتا و متناسب با بازارهای خاصی نظیر اسباب‌بازی‌های آموزشی یا کلکسیونی می‌شود و امکان عرضه محصولات متنوع با تیراژ پایین را فراهم می‌آورد. برای مثال، ساخت مکعب روبیک با نوشته‌های برجسته‌بریل برای کودکان نابینا، نمونه‌ای از شخصی‌سازی هدفمند و کاربردی با استفاده از این فناوری است.

2. پروژه‌های نوآورانه چاپ سه‌بعدی در صنعت اسباب‌بازی

1.2 اکشن فیگورهای Selfie Series شرکت هَسبرو (Hasbro)

در پروژه‌Selfie Series که شرکت هسبرو با همکاری فرم‌لبز اقدام به انجام آن کرده است، طرفداران می‌توانند یک اکشن ‌فیگور شش‌اینچی با قیمت حدودی 80 دلار را با ظاهری مطابق عکس خود سفارش دهند. به این صورت که ابتدا کاربر، با موبایل از زوایای مختلف سلفی می‌گیرد و سپس در اپلیکیشن Hasbro Pulse، ویژگی‌هایی مانند رنگ مو و سبک لباس را انتخاب می‌کند. داده‌‌های دریافتی به کارخانه‌ فرستاده می‌شوند تا قطعه سر با وضوح بالا و از جنس رزین، چاپ سه‌بعدی شود. سپس، سرهای سفارشی به بدنه‌های استاندارد و تولید انبوه‌شده‌ اکشن‌فیگورها متصل می‌شوند. به این ترتیب، هسبرو با استفاده از روش تولید ترکیبی، هم هزینه‌ها را پایین نگه می‌دارد و هم چیزی را ارائه می‌دهد که مشتری‌ها می‌خواهند: چهره‌ خودشان روی بدن یک ابرقهرمان.

 

2.2 پروژه نجات اسباب‌بازی‌ها توسط شرکت داگُما (Dagoma)

داگما، یک شرکت فرانسوی سازنده پرینترهای سه‌بعدی است که پروژه نجات اسباب‌بازی‌ها (Toy Rescue) را برای ترمیم اسباب‌بازی‌ها به جای دور انداختن آن‌ها و کاهش تولید زباله‌های پلاستیکی راه‌اندازی کرد. در این پروژه، طراحان داگما ابتدا رایج‌ترین قطعات اسباب‌بازی‌های پرفروش چند دهه‌اخیر را شناسایی کردند و با اسکن سه‌بعدی، مدل‌های دیجیتال بیش از ۱۰۰ قطعه‌تعویضی مانند سر عروسک باربی یا دست اسپایدارمن را طراحی کردند. این فایل‌های سه‌بعدی، به‌صورت رایگان روی پلتفرم آنلاین این پروژه قرار گرفته‌اند تا خانواده‌ها بتوانند قطعه‌ مفقود یا شکسته‌ مورد نیاز را یافته و دانلود کنند. کاربر پس از انتخاب قطعه مورد نظر، می‌تواند فایل STL آن را دانلود کند و اگر دسترسی به پرینتر سه‌بعدی نداشته باشد یا نتواند قطعه‌ای را پیدا کند، می‌تواند از سازندگان داگما کمک بگیرد تا قطعه را چاپ و ارسال کنند یا سفارش قطعه جدید بدهد.

 

3.2 ساخت اسباب‌بازی از نقاشی کودکان با استفاده از پرینت سه‌بعدی

ایده‌ اصلی این پروژه‌، جان بخشیدن به تخیل کودکان و تبدیل نقاشی‌ آن‌ها به اسباب‌بازی‌های واقعی و قابل لمس است. به‌عنوان مثال، پلتفرم بریتانیایی Toyify این امکان را فراهم کرده که والدین نقاشی کودک خود را در قالب یک فایل تصویری به این سایت ارسال کنند. تیم طراحی شرکت، نقاشی را به یک مدل سه‌بعدی دیجیتال تبدیل می‌کند که تمامی ویژگی‌های بصری نقاشی اصلی را دارا است. سپس، این مدل توسط پرینتر سه‌بعدی با استفاده از مواد ایمن و غیرسمی برای کودکان چاپ می‌شود. نتیجه نهایی، یک اسباب‌بازی کاملاً منحصربه‌فرد است که نه‌تنها شکل واقعی نقاشی کودک را دارد، بلکه به لطف فناوری چاپ سه‌بعدی تجربه عاطفی ارزشمندی را برای کودک رقم می‌زند.

چرا زمان استفاده از چاپ سه‌بعدی در صنعت اسباب بازی فرا رسیده است؟

چاپ سه‌بعدی که براساس افزودن لایه به ‌لایه مواد کار می‌کند این امکان را فراهم می‌کند تا بدون نیاز به فرآیندهای هزینه‌بر، پیچیده‌ترین اشکال تولید شوند. به‌عنوان مثال، با این فناوری می‌توان حجم‌های توخالی، سطوح منحنی و جزئیات ظریف را به آسانی تولید کرد؛ موضوعی که در روش‌های تولید سنتی نیازمند ساخت قالب پیچیده بود. همچنین، حذف فرآیند قالب‌سازی باعث صرفه‌جویی زیادی در زمان و مواد اولیه می‌شود.
مزیت بعدی فناوری چاپ سه‌بعدی این است که امکان شخصی‌سازی بالایی را فراهم می‌کند. اسباب‌بازی‌ها می‌توانند براساس علاقه و نیاز هر کودک چاپ شوند. این ویژگی، بازار جدیدی از اسباب‌بازی‌های سفارشی را ایجاد می‌کند. در این فرآیند، تولیدکنندگان می‌توانند با هرگونه تغییر در طراحی، مستقیماً محصول را چاپ و اصلاح کنند و فرآیند آزمون و خطا را تسریع نمایند. به این ترتیب، شرکت‌های طراحی و تولید اسباب‌بازی با استفاده از فناوری پرینت سه‌بعدی، می‌توانند تنوع بسیار زیادی از طرح‌ها را ارائه دهند و نیاز به سرمایه‌گذاری‌های سنگین اولیه را کاهش دهند.

همکاران ما

عضو خبرنامه ما شوید !
و از آخرین تخفیف ها مطلع شوید !
ایمیل نادرست یا تکراری است.